horoscoop

Al eeuwenlang maakt de mensheid gebruik van de sterren. De oude geleerden brachten alle verschillende sterrenbeelden in kaart en zeevaarders gebruikten ze vroeger om zonder enig andere vorm van navigatie alsnog hun weg op de wereldzeeën te bepalen. Naast navigatie, kunnen wij de sterren voor nog meer doeleinden gebruiken. Zo geven zij aan wanneer in het jaar het juiste tijdstip is om te zaaien of om te oogsten. Maar de sterren kunnen ons nog meer vertellen. De diverse sterrenbeelden van de Dierenriem worden, in combinatie met de stand van allerlei andere planeten, al jarenlang gebruikt om bepaalde zaken te voorspellen. Zo bestaan er diverse horoscoopsoorten. Niet alleen kan je tegenwoordig je geboortehoroscoop laten samenstellen, ook kun je iedere dag je eigen daghoroscoop online teruglezen.

De tekens van de Dierenriem en bijbehorende horoscopen

Astrologen maken gebruik van de tekens van de Dierenriem om je horoscoop te bepalen. De Dierenriem bestaat uit totaal 13 verschillende tekens. Doordat astrologen één van deze tekens, de Slangendrager, niet erkennen, kennen wij slechts twaalf sterrenbeelden. Het begin van de lente, ook wel de voorjaarsequinox genoemd, wordt gezien als de start van de Dierenriem. Op deze dag zijn het aantal uren dat het licht is, gelijk aan het aantal uren dat het donker is. Aangezien de voorjaarsequinox onderdeel uitmaakt van het sterrenbeeld Ram, begint de Dierenriem hier ook mee. Je eigen sterrenbeeld is afhankelijk van de dag van het jaar waarop je geboren bent. Als je wilt weten welk sterrenbeeld je hebt, hoef je dus alleen je geboortedag en geboortemaand te weten. Vervolgens heb je één van de volgende sterrenbeelden:

 

Ram (21 maart – 20 april)                              Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Stier (21 april – 21 mei)                                  Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Tweelingen (22 mei -21 juni)                         Boogschutter (23 november –  21 december)

Kreeft (22 juni – 22 juli)                                  Steenbok (22 december – 20 januari)

Leeuw (23 juli tot – 23 augustus)                  Waterman (21 januari – 18 februari)

Maagd (24 augustus – 23 september)           Vissen (19 februari – 20 maart)

Verschillende horoscoopsoorten

Over het algemeen kan je de horoscopen onderverdelen in twee hoofdsoorten. Dit zijn de mechanische horoscopen en de handgemaakte horoscopen. Voor beide soorten maken astrologen gebruik van een horoscooptekening. Het belangrijkste verschil tussen deze twee vormen van horoscopen is de aflezing van deze tekening. Bij de mechanische variant maken de astrologen een opsomming van alle standen en patronen in de horoscooptekening. Vervolgens raadplegen zij de beschikbare literatuur en trekken zij met behulp van deze literatuur hun conclusies. Voor de handgemaakte horoscoop hoeven de astrologen geen ingewikkelde berekeningen te maken. Dit kan je meer zien als een persoonlijk rapport. Meestal wordt voor het opstellen van de horoscoop een persoonlijke vraag gesteld. Vervolgens kijken de astrologen naar de horoscooptekening in zijn geheel om deze vraag te beantwoorden. Zo weet jij snel of je op het punt staat de ware liefde te ontmoeten of dat je leven binnenkort een belangrijke wending zal nemen. Het ligt aan je persoonlijke voorkeur welke horoscoopvorm het meest geschikt is.

Posted by admin