Bijna iedereen vindt het fijn om in de zomer in een mooie tuin te zitten, ook de mensen zonder groene vingers. Maar welke bomen en planten zijn nou geschikt wanneer je niet veel tijd in het onderhoud wilt steken? Voor wie wel een kleurrijke tuin wil, maar niet erg goed is in tuinieren, biedt de Malus Red Sentinel uitkomst. Deze sierappelboom is erg gemakkelijk in het onderhoud en zorgt bijna het gehele jaar voor groen en kleur in je tuin, ook in de wintermaanden.

Malus Red Sentinel

De eigenschappen van de Malus Red Sentinel

De sierappelboom wordt maximaal zes meter hoog. In de maanden april en mei staat hij in bloei, met witte tot lichtroze bloemen. In de zomermaanden tot aan december of zelfs januari draagt hij roodoranje gekleurde appeltjes van ongeveer 3 centimeter groot. Deze appeltjes zijn niet eetbaar, maar brengen een prachtige kleur aan in je tuin en zijn bovendien zeer geschikt als bloemschikmateriaal. Het blad loopt geel uit en verkleurd daarna tot groen. De Malus Red Sentinel gedijt goed op een vochtige grond met beschutting en dient elk jaar gesnoeid te worden.

Geschikt voor elke tuin

Doordat de Malus Red Sentinel in verschillende maten verkrijgbaar is en op de gewenste grootte gesnoeid kan worden, is deze boom geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Zelfs wanneer je alleen een terras of balkon hebt kun je een boompje neerzetten in een grote pot. Het is een zelfbestuivende boom, die geen andere appelbomen nodig heeft om goed te kunnen groeien. Wanneer de wintermaanden aanbreken en de meeste bomen en planten uitgebloeid zijn, kun je nog steeds genieten van de oranje appeltjes. Je koopt de sierappelboom bij boomkwekerijen. Op het internet is bovendien informatie te vinden over het zelf kweken en onderhouden van de boom. Deze mooie plant koop je bij tuinplantenwinkel.nl

 

 

Posted by admin